Tento unikátní receptář zdravých a velmi populárních nápojů má nesmírně praktickou formu: abecední seznam různých konkrétních potíží, u nichž jsou uvedeny recepty na smoothies, kt...
Tento unikátní receptář zdravých a velmi populárních nápojů má nesmírně praktickou formu: abecední seznam různých konkrétních potíží, u nichž jsou uvedeny recepty na smoothies, které vám při těchto nemocech či nepříjemnostech pomohou. Najdete zde také přehledné seznamy použitých přísad, v nich obsažených látek a jejich účinků. Autoři zde shromáždili recepty z celého světa a konzultovali je s lékaři, dietology, specialisty na úpravu hmotnosti, bylinkáři i léčiteli. Tyto recepty jsou vhodné pro každého bez ohledu na to, jakou stravu běžně upřednostňuje. Nehraje roli, zda chcete zhubnout, překonat únavu, vypořádat se s nemocí nebo se prostě lépe cítit. Jestliže budete pít zelené nápoje, zůstanete zdraví!
300 Kč
Život bez cukru – je to možné? Samozřejmě! Jaké benefity můžete od vynechání cukru očekávat? Budete méně unaveni a méně ospalí. Zbavíte se nadváhy a budete se cítit celkově lép...
Život bez cukru – je to možné? Samozřejmě! Jaké benefity můžete od vynechání cukru očekávat? Budete méně unaveni a méně ospalí. Zbavíte se nadváhy a budete se cítit celkově lépe. Když cukr z jídelníčku vysadíte, přestanou vás trápit bolesti břicha, nadýmání, nepravidelná stolice, zácpa, přemnožené kvasinky, nutkavé chutě a emoční přejídání. Kniha „Život bez cukru – 40denní výzva“ srozumitelně vysvětluje, jak se vyhnout cukrovým pastím, překonat sladké nástrahy a dosáhnout úspěchu. Autorka kuchařek a foodblogerka Hannah Freyová absolvovala výzvy bez cukru na vlastní kůži, takže zná všechny triky, které vám pomohou stravování bez cukru zvládnout. Poskytne čtenářům spoustu užitečných faktů o cukru, tipy na nákupy potravin a motivační rady na podporu vytrvalosti. V knize představuje více než 70 receptů na chutné a zdravé pokrmy pro vaši 40denní výzvu bez cukru. Naučíte se připravovat zdravé snídaně, svačiny, detoxikační jídla, nápoje i dezerty. Cílem této výzvy je naučit se zacházet s cukrem ve všech jeho podobách, abyste byli schopni snížit jeho spotřebu.
419 Kč
skladem
Bohatý receptár so zameraním na sušené ovocie a orechy. Predstavuje rôzne druhy týchto pochutín a ich špecifické vlastnosti a účinky. Oriešky aj sušené ovocie totiž dokážu pomôcť p...
Bohatý receptár so zameraním na sušené ovocie a orechy. Predstavuje rôzne druhy týchto pochutín a ich špecifické vlastnosti a účinky. Oriešky aj sušené ovocie totiž dokážu pomôcť pri mnohých zdravotných ťažkostiach! Nájdete tu preto množstvo receptov a návodov, ktoré sú prehľadne priradené k rôznym ochoreniam. Nechýbajú samozrejme ani kulinárske recepty, mnohé z nich veľmi zaujímavé a nápadité. Tieto terapeutické suroviny predstavujú nielen výbornú pochúťku, ale aj skvelý liek na veľa chorôb.
275 Kč
Příroda má v zásobě mnoho lahůdek - lahodný salát z čerstvých divokých bylin, šťávy a želé z lesních plodů nebo pikantní kořenovou zeleninu, která doplní vaše každodenní vaře...
Příroda má v zásobě mnoho lahůdek - lahodný salát z čerstvých divokých bylin, šťávy a želé z lesních plodů nebo pikantní kořenovou zeleninu, která doplní vaše každodenní vaření: pokud víte, co stojí za to hledat, můžete svůj jídelníček obohatit o zajímavé alternativy. Tento svazek nabízí rychlý úvod do světa jedlých volně rostoucích rostlin. Podrobné ilustrace usnadňují jejich určování, úvod vysvětluje, jak je sbírat a využívat, a krátké texty přinášejí zajímavosti a návrhy receptů.
387 Kč
Trápí vás neodolatelná chuť na sladké, chronická únava nebo závislost na cukru? Cítíte se unavení, když se ráno probudíte? Řítíte se jako většina populace neustále po glykemické ...
Trápí vás neodolatelná chuť na sladké, chronická únava nebo závislost na cukru? Cítíte se unavení, když se ráno probudíte? Řítíte se jako většina populace neustále po glykemické horské dráze? Tato kniha vám to pomůže změnit! Obsahuje 100 jednoduchých receptů, které vám pomůžou udržet krevní cukr pod kontrolou. Jessie Inchauspé je biochemička a spisovatelka, jejíž instagramový účet Glucose Goddess má 3,6 milionu sledujících. Prostřednictvím své první knihy Pravda o cukru, která se stala mezinárodním bestsellerem, nám vysvětlila, jak významnou roli hraje krevní cukr, a ukázala nám snadné triky, jak ho ovládat. V knize Pravda o cukru: rady, tipy, recepty nabízí podrobný čtyřtýdenní program, jak do našeho každodenního života zařadit jednoduché, ale vědecky potvrzené metody pro udržení vyrovnané hladiny krevního cukru. Navíc kniha obsahuje i více než 100 receptů na lahodná jídla, interaktivní pracovní sešit a spoustu tipů a rad, jak být při dodržování metody úspěšní. Autorčiny triky na kontrolu hladiny krevního cukru už vyzkoušely tisíce lidí, kteří zaznamenali neuvěřitelné výsledky. Objevíte v sobě nezkrotnou energii, ovládnete chutě na sladké, zlepšíte kvalitu své pleti, zpomalíte stárnutí, zmírníte záněty v těle, vyrovnáte hormonální hladinu a vaše nálada i spánek budou lepší než kdykoliv dřív. Zvyky, které si vytvoříte, vám budou prospívat po celý další život. A co je na tom úplně nejlepší? Nemusíte počítat žádné kalorie a můžete jíst všechno, na co máte chuť.
617 Kč
Vitamín E působí jeko antioxidant a lapač radikálů, hořčík aktivuje více než 300 enzymů, a řídí tím mnoho procesů látkové výměny. Spoleščně jsou vitamín E a hořčík neporazi...
Vitamín E působí jeko antioxidant a lapač radikálů, hořčík aktivuje více než 300 enzymů, a řídí tím mnoho procesů látkové výměny. Spoleščně jsou vitamín E a hořčík neporazitelný tým, pokud jde o ochranu buněk, o zpomalení procesu stárnutí a o prevenci degenerativních onemocnění, jako je vysoký krevní tlak a arterioskleróza.
197 Kč
skladem
Recepty pro zdraví a dlouhověkost.
Recepty pro zdraví a dlouhověkost.
386 Kč
skladem
Tato kniha vás seznámí se zdravou výživou, která může léčit a předcházet i těm nejzávažnějším nemocem, jako jsou cukrovka, nemoci oběhového systému, roztroušená skleróza, neura...
Tato kniha vás seznámí se zdravou výživou, která může léčit a předcházet i těm nejzávažnějším nemocem, jako jsou cukrovka, nemoci oběhového systému, roztroušená skleróza, neurastenie, nemoci zažívacího traktu, astma, alergie a celá řada dalších.
208 Kč
skladem
Vitalita, zdraví a radost ze života s energetickou silou výživy podle čínského systému pěti elementů. Tento tradiční způsob byl zkoumán a dál rozvíjen po tři tisíciletí. Výchozím ...
Vitalita, zdraví a radost ze života s energetickou silou výživy podle čínského systému pěti elementů. Tento tradiční způsob byl zkoumán a dál rozvíjen po tři tisíciletí. Výchozím základem je celá potravina jako živá surovina pro vaření a její energetický vliv na lidský organismus. Termický účinek a živly jídel jsou klíčem ke zdraví spolu s vyrovnáním a hramonizac čchi.
333 Kč
rozebráno
Každý z nás někdy v životě snědl něco syrového, někteří dokonce i vejce či maso, většina z nás konzumuje v syrovém stavu především ovoce a zeleninu a to jako doplněk našeho běž...
Každý z nás někdy v životě snědl něco syrového, někteří dokonce i vejce či maso, většina z nás konzumuje v syrovém stavu především ovoce a zeleninu a to jako doplněk našeho běžného jídelníčku. V poslední době se však můžeme především ve větších městech setkat s lidmi, kteří považují syrovou zeleninu a ovoce jako jedinou součást svého stravování. Tento v České republice poměrně nový styl stravování se nazývá vitariánství a jeho hlavní zásadnou je konzumace pouze potravin, které neprošly tepelnou úpravou - vařením, smažením, pečením. Nejčastěji se jako maximální teplota, kterou lze využít pro úpravu potravin uvádí 40 st. celsia a využívá se především pro sušení.
354 Kč
skladem
Tato kniha je průvodcem v džungli pochybných doporučení pro dnešní výživu a odlehčenou formou, přitom však bez obalu odhaluje praktiky současných výrobců potravin... Nejen kompetentní...
Tato kniha je průvodcem v džungli pochybných doporučení pro dnešní výživu a odlehčenou formou, přitom však bez obalu odhaluje praktiky současných výrobců potravin... Nejen kompetentní, ale i nekonvenční zacházení s lákavým aktuálním tématem, jako je nákaza skotu BSE ( nemoc šílených krav) nebo genetická úprava potravin, jsou silnou stránkou této informativní publikace, ale i mnoho znalostí „o pozadí“. Můžete se tak například dočíst, jak se do jogurtů dostává falešné ovoce, germanizuje nepravý kaviár, nebo jak je to se značením nealkoholického piva. Kromě toho se dozvíte i to, že mnohé odsuzované pochutiny, jako např. káva či černý čaj jsou pro lidské zdraví zřejmě potřebnější než leckterá osvětová kampaň o zdravé výživě.
344 Kč
skladem
Již buddhističtí a taoističtí mniši ve staré Číně pili čaj každodenně a dnes jej znovu objevují nesčetní labužníci, kteří si cení svého zdraví. Užívají jej jako blahodárný ...
Již buddhističtí a taoističtí mniši ve staré Číně pili čaj každodenně a dnes jej znovu objevují nesčetní labužníci, kteří si cení svého zdraví. Užívají jej jako blahodárný lék pro tělo, mysl i duši. V této knize jsou shrnuty výsledky nejnovějších výzkumů, prastaré zkušenosti i nejstarší recepty na přípravu zeleného čaje. Kromě milých historek a anekdot spojovaných s objevem zeleného čaje se dozvíte i vše, co byste měli znát při užívání tohoto lahodného a zdraví prospěšného nápoje. Lübeck svou již zavedenou poutavou formou popisuje velmi rozmanité, někdy až fantastické léčebné účinky zeleného čaje a dokládá je mnoha zkušenostmi.
344 Kč
skladem
Každý druhý Evropan má problémy s váhou. Autor zde vysvětluje různé významové roviny nadváhy a podváhy - od izolačního pancíře až k tlouštce ze žalu, a osvětluje jejich symboliku....
Každý druhý Evropan má problémy s váhou. Autor zde vysvětluje různé významové roviny nadváhy a podváhy - od izolačního pancíře až k tlouštce ze žalu, a osvětluje jejich symboliku. Způsob jak naložit s problémy, které nám působí naše váha, vyvolává nový postoj k vlastním kilogramům. Pochopení individuální problematiky otevírá šanci, jak s těmito kily účinně zatočit, a to nejen v tělesné, ale i mnohem smysluplněji v duchovní a duševní rovině.
292 Kč
skladem
Kniha popisuje pozitivní účinky ananasu na zdraví. V moderní přírodní medicíně je již déle známo, že ananasový enzym bromelain rozpuští dokonce i rakovinové buňky a může zabránit...
Kniha popisuje pozitivní účinky ananasu na zdraví. V moderní přírodní medicíně je již déle známo, že ananasový enzym bromelain rozpuští dokonce i rakovinové buňky a může zabránit tvorbě metastáz.
208 Kč
Kniha popisuje nové zázračné prostředky pekařů, umění kuchařů z prášku, triky vinařů. Obsahuje podrobný lexikon, poprvé v takové formě, který prezentuje moderní ingredience a upoz...
Kniha popisuje nové zázračné prostředky pekařů, umění kuchařů z prášku, triky vinařů. Obsahuje podrobný lexikon, poprvé v takové formě, který prezentuje moderní ingredience a upozorňuje na možná rizika jejich vedlejších účinků. Český preklad Anděla Kramlová
250 Kč
skladem
Ján Keresteš Je čestným členom Slovenskej akadémie vied, pre vedy poľnohospodárske, potravinárske, lesnícke a veterinárske. Je nositeľom zlatej medaily Svetovej organizácie duševného vl...
Ján Keresteš Je čestným členom Slovenskej akadémie vied, pre vedy poľnohospodárske, potravinárske, lesnícke a veterinárske. Je nositeľom zlatej medaily Svetovej organizácie duševného vlastníctva. Kniha je o to unikátnejšia, že je písaná a zostavená tak, aby si v nej našli svoje aj odborníci, ale bol kladený dôraz na to, aby z nej mohla čerpať užitočné rady aj široká verejnosť. Kapitoly, ktoré boli v prvom vydaní v 2010 sú všetky kompletne prerobené a napr. z 40 stránovej kapitoly je teraz 260 stranová kapitola... Jedinečné kompendium, impozantné rozsahom i erudíciou, sumarizuje na 2500 stranách = vyše 13 miliónov znakov, najnovšie poznatky zo všetkých oblastí týkajúcich sa zdravej výživy, z pera renomovaných vedcov, lekárov a ďalších odborníkov zo sféry potravinárstva, biológie, medicíny, dietológie, agronómie a ovocnárstva.Vzhľadom k širokému a komplexnému pohľadu na problematiku výživy a potravinových zdrojov je uvedená publikácia aj vynikajúcou učebnou pomôckou, ktorá pomôže v rámci Slovenska zvýšiť kvalitu vzdelávania študentov ako aj bežných spotrebiteľov. Na základe obsahu, rozsahu ako aj úrovne poznania prezentovanej v texte je odborným fórom odporúčané schváliť predmetnú publikáciu ako vysokoškolskú učebnicu pre študentov potravinárstva a výživy ľudí. Významné sú napr. kapitoly výživa a metabolizmus a metódy hodnotenia stavu výživy, ktoré prinášajú aj mnoho unikátnych poznatkov z oblasti napr. vzťahov výživy a imunity, výživy a onkologických ochorení a pod. Kapitoly zamerané na potravinové zdroje zahŕňajú takmer všetky zdroje od mäsa, mlieka, vajec, rýb, zveriny, ovocia, zeleniny a ďalších potravín rastlinného pôvodu, vrátane veľmi dôležitej témy probiotických vlastností mliečnych výrobkov, výroby syrov a syrárskych špecialít, ale aj problematiku vinárstva. Veľmi podrobne je rozpracovaná aj kapitola o výžive detí, žien v gravidite ako aj osôb vo vyššom veku. Na problematiku zdravotných dopadov poukazujú kapitoly zamerané na falšovanie potravín, alimentárne ochorenia a potravinové alergie. Budúcnosť výživy načrtáva kapitola zameraná na nutričnú genomiku a jej nástroje. Text dopĺňa množstvo tabuliek, čo zvyšuje jeho prehľadnosť. Napísať knihu o výžive ľudí a zdraví je nesmierne ťažká úloha. Vlastne pri súčasnom stave vedy, výskumu a informačných technológiách je nutnosť predmetnú tematiku spracovávať tímovo ako literárne dielo, je súhrnom názorov a odborných identít každého spracovateľa a dať všetky názorové hladiny do približne súmerného informačného toku je tak zložité, ako dať odpoveď na riešenie súčasných civilizačných ochorení. Špeciálne spracovania jednotlivých statí nadväzujú na množstvo kompilačných prác rozličných foriem publikácie, ale aj výber kľúčových - najdôležitejších statí, aby dali odpoveď na základnú otázku: Ako a do akej miery ovplyvňuje výživa zdravotný stav ľudí?!
714 Kč
skladem
Ján Keresteš Je čestným členom Slovenskej akadémie vied, pre vedy poľnohospodárske, potravinárske, lesnícke a veterinárske. Je nositeľom zlatej medaily Svetovej organizácie duševného vl...
Ján Keresteš Je čestným členom Slovenskej akadémie vied, pre vedy poľnohospodárske, potravinárske, lesnícke a veterinárske. Je nositeľom zlatej medaily Svetovej organizácie duševného vlastníctva. Kniha je o to unikátnejšia, že je písaná a zostavená tak, aby si v nej našli svoje aj odborníci, ale bol kladený dôraz na to, aby z nej mohla čerpať užitočné rady aj široká verejnosť.Kapitoly, ktoré boli v prvom vydaní v 2010 sú všetky kompletne prerobené a napr. z 40 stránovej kapitoly je teraz 260 stranová kapitola. Jedinečné kompendium, impozantné rozsahom i erudíciou, sumarizuje na 2500 stranách = vyše 13 miliónov znakov, najnovšie poznatky zo všetkých oblastí týkajúcich sa zdravej výživy, z pera renomovaných vedcov, lekárov a ďalších odborníkov zo sféry potravinárstva, biológie, medicíny, dietológie, agronómie a ovocnárstva. Vzhľadom k širokému a komplexnému pohľadu na problematiku výživy a potravinových zdrojov je uvedená publikácia aj vynikajúcou učebnou pomôckou, ktorá pomôže v rámci Slovenska zvýšiť kvalitu vzdelávania študentov ako aj bežných spotrebiteľov. Na základe obsahu, rozsahu ako aj úrovne poznania prezentovanej v texte je odborným fórom odporúčané schváliť predmetnú publikáciu ako vysokoškolskú učebnicu pre študentov potravinárstva a výživy ľudí. ýznamné sú napr. kapitoly výživa a metabolizmus a metódy hodnotenia stavu výživy, ktoré prinášajú aj mnoho unikátnych poznatkov z oblasti napr. vzťahov výživy a imunity, výživy a onkologických ochorení a pod. Kapitoly zamerané na potravinové zdroje zahŕňajú takmer všetky zdroje od mäsa, mlieka, vajec, rýb, zveriny, ovocia, zeleniny a ďalších potravín rastlinného pôvodu, vrátane veľmi dôležitej témy probiotických vlastností mliečnych výrobkov, výroby syrov a syrárskych špecialít, ale aj problematiku vinárstva. Veľmi podrobne je rozpracovaná aj kapitola o výžive detí, žien v gravidite ako aj osôb vo vyššom veku. Na problematiku zdravotných dopadov poukazujú kapitoly zamerané na falšovanie potravín, alimentárne ochorenia a potravinové alergie. Budúcnosť výživy načrtáva kapitola zameraná na nutričnú genomiku a jej nástroje. Text dopĺňa množstvo tabuliek, čo zvyšuje jeho prehľadnosť. Napísať knihu o výžive ľudí a zdraví je nesmierne ťažká úloha. Vlastne pri súčasnom stave vedy, výskumu a informačných technológiách je nutnosť predmetnú tematiku spracovávať tímovo ako literárne dielo, je súhrnom názorov a odborných identít každého spracovateľa a dať všetky názorové hladiny do približne súmerného informačného toku je tak zložité, ako dať odpoveď na riešenie súčasných civilizačných ochorení. Špeciálne spracovania jednotlivých statí nadväzujú na množstvo kompilačných prác rozličných foriem publikácie, ale aj výber kľúčových - najdôležitejších statí, aby dali odpoveď na základnú otázku: Ako a do akej miery ovplyvňuje výživa zdravotný stav ľudí?!
594 Kč
skladem
Ján Keresteš Je čestným členom Slovenskej akadémie vied, pre vedy poľnohospodárske, potravinárske, lesnícke a veterinárske. Je nositeľom zlatej medaily Svetovej organizácie duševného vl...
Ján Keresteš Je čestným členom Slovenskej akadémie vied, pre vedy poľnohospodárske, potravinárske, lesnícke a veterinárske. Je nositeľom zlatej medaily Svetovej organizácie duševného vlastníctva. Kniha je o to unikátnejšia, že je písaná a zostavená tak, aby si v nej našli svoje aj odborníci, ale bol kladený dôraz na to, aby z nej mohla čerpať užitočné rady aj široká verejnosť. Kapitoly, ktoré boli v prvom vydaní v 2010 sú všetky kompletne prerobené a napr. z 40 stránovej kapitoly je teraz 260 stranová kapitola... Jedinečné kompendium, impozantné rozsahom i erudíciou, sumarizuje na 2500 stranách = vyše 13 miliónov znakov, najnovšie poznatky zo všetkých oblastí týkajúcich sa zdravej výživy, z pera renomovaných vedcov, lekárov a ďalších odborníkov zo sféry potravinárstva, biológie, medicíny, dietológie, agronómie a ovocnárstva.Vzhľadom k širokému a komplexnému pohľadu na problematiku výživy a potravinových zdrojov je uvedená publikácia aj vynikajúcou učebnou pomôckou, ktorá pomôže v rámci Slovenska zvýšiť kvalitu vzdelávania študentov ako aj bežných spotrebiteľov. Na základe obsahu, rozsahu ako aj úrovne poznania prezentovanej v texte je odborným fórom odporúčané schváliť predmetnú publikáciu ako vysokoškolskú učebnicu pre študentov potravinárstva a výživy ľudí. Významné sú napr. kapitoly výživa a metabolizmus a metódy hodnotenia stavu výživy, ktoré prinášajú aj mnoho unikátnych poznatkov z oblasti napr. vzťahov výživy a imunity, výživy a onkologických ochorení a pod. Kapitoly zamerané na potravinové zdroje zahŕňajú takmer všetky zdroje od mäsa, mlieka, vajec, rýb, zveriny, ovocia, zeleniny a ďalších potravín rastlinného pôvodu, vrátane veľmi dôležitej témy probiotických vlastností mliečnych výrobkov, výroby syrov a syrárskych špecialít, ale aj problematiku vinárstva. Veľmi podrobne je rozpracovaná aj kapitola o výžive detí, žien v gravidite ako aj osôb vo vyššom veku. Na problematiku zdravotných dopadov poukazujú kapitoly zamerané na falšovanie potravín, alimentárne ochorenia a potravinové alergie. Budúcnosť výživy načrtáva kapitola zameraná na nutričnú genomiku a jej nástroje. Text dopĺňa množstvo tabuliek, čo zvyšuje jeho prehľadnosť. Napísať knihu o výžive ľudí a zdraví je nesmierne ťažká úloha. Vlastne pri súčasnom stave vedy, výskumu a informačných technológiách je nutnosť predmetnú tematiku spracovávať tímovo ako literárne dielo, je súhrnom názorov a odborných identít každého spracovateľa a dať všetky názorové hladiny do približne súmerného informačného toku je tak zložité, ako dať odpoveď na riešenie súčasných civilizačných ochorení. Špeciálne spracovania jednotlivých statí nadväzujú na množstvo kompilačných prác rozličných foriem publikácie, ale aj výber kľúčových - najdôležitejších statí, aby dali odpoveď na základnú otázku: Ako a do akej miery ovplyvňuje výživa zdravotný stav ľudí?!
714 Kč
skladem
Ján Keresteš Je čestným členom Slovenskej akadémie vied, pre vedy poľnohospodárske, potravinárske, lesnícke a veterinárske. Je nositeľom zlatej medaily Svetovej organizácie duševného vl...
Ján Keresteš Je čestným členom Slovenskej akadémie vied, pre vedy poľnohospodárske, potravinárske, lesnícke a veterinárske. Je nositeľom zlatej medaily Svetovej organizácie duševného vlastníctva. Kniha je o to unikátnejšia, že je písaná a zostavená tak, aby si v nej našli svoje aj odborníci, ale bol kladený dôraz na to, aby z nej mohla čerpať užitočné rady aj široká verejnosť. Kapitoly, ktoré boli v prvom vydaní v 2010 sú všetky kompletne prerobené a napr. z 40 stránovej kapitoly je teraz 260 stranová kapitola... Jedinečné kompendium, impozantné rozsahom i erudíciou, sumarizuje na 2500 stranách = vyše 13 miliónov znakov, najnovšie poznatky zo všetkých oblastí týkajúcich sa zdravej výživy, z pera renomovaných vedcov, lekárov a ďalších odborníkov zo sféry potravinárstva, biológie, medicíny, dietológie, agronómie a ovocnárstva.Vzhľadom k širokému a komplexnému pohľadu na problematiku výživy a potravinových zdrojov je uvedená publikácia aj vynikajúcou učebnou pomôckou, ktorá pomôže v rámci Slovenska zvýšiť kvalitu vzdelávania študentov ako aj bežných spotrebiteľov. Na základe obsahu, rozsahu ako aj úrovne poznania prezentovanej v texte je odborným fórom odporúčané schváliť predmetnú publikáciu ako vysokoškolskú učebnicu pre študentov potravinárstva a výživy ľudí. Významné sú napr. kapitoly výživa a metabolizmus a metódy hodnotenia stavu výživy, ktoré prinášajú aj mnoho unikátnych poznatkov z oblasti napr. vzťahov výživy a imunity, výživy a onkologických ochorení a pod. Kapitoly zamerané na potravinové zdroje zahŕňajú takmer všetky zdroje od mäsa, mlieka, vajec, rýb, zveriny, ovocia, zeleniny a ďalších potravín rastlinného pôvodu, vrátane veľmi dôležitej témy probiotických vlastností mliečnych výrobkov, výroby syrov a syrárskych špecialít, ale aj problematiku vinárstva. Veľmi podrobne je rozpracovaná aj kapitola o výžive detí, žien v gravidite ako aj osôb vo vyššom veku. Na problematiku zdravotných dopadov poukazujú kapitoly zamerané na falšovanie potravín, alimentárne ochorenia a potravinové alergie. Budúcnosť výživy načrtáva kapitola zameraná na nutričnú genomiku a jej nástroje. Text dopĺňa množstvo tabuliek, čo zvyšuje jeho prehľadnosť. Napísať knihu o výžive ľudí a zdraví je nesmierne ťažká úloha. Vlastne pri súčasnom stave vedy, výskumu a informačných technológiách je nutnosť predmetnú tematiku spracovávať tímovo ako literárne dielo, je súhrnom názorov a odborných identít každého spracovateľa a dať všetky názorové hladiny do približne súmerného informačného toku je tak zložité, ako dať odpoveď na riešenie súčasných civilizačných ochorení. Špeciálne spracovania jednotlivých statí nadväzujú na množstvo kompilačných prác rozličných foriem publikácie, ale aj výber kľúčových - najdôležitejších statí, aby dali odpoveď na základnú otázku: Ako a do akej miery ovplyvňuje výživa zdravotný stav ľudí?!
1647 Kč
skladem
Liečivé a blahodárne účinky džúsov na ľudské zdravie a ich použitie pri rôznych chorobách. Najrýchlejší a najbezpečnejší spôsob chudnutia. Skutočné prípady vyliečenia rôznych c...
Liečivé a blahodárne účinky džúsov na ľudské zdravie a ich použitie pri rôznych chorobách. Najrýchlejší a najbezpečnejší spôsob chudnutia. Skutočné prípady vyliečenia rôznych chorôb. Užívanie džúsov pri špecifickom zdravotnom stave. Fakty, hlúposti a podvody o diétach. Ako držať diétu a ako nie. Prečo je džúsová diéta najlepšia. Ako dlho môžete držať džúsovú diétu. Omladzujúce, redukčné a liečebné vlastnosti džúsov. Ako moderná medicína opäť objavuje pôst. Podrobný program. Ako ukončiť diétu. Je dobre známe, že cca 40 % všetkých dnešných, najmä tzv. civilizačných onemocnení spôsobuje nesprávna či nezdravá výživa. Práve v takýchto prípadoch vám džúsy pomôžu. Receptár. Objavte najstaršiu a najspoľahlivejšiu metódu liečenia.
155 Kč
skladem
Žiadne iné potraviny nie sú tak harmonické a zdraviu prospešné, ako celé obilné zrná. Dokážu zabrániť civilizačným chorobám, alebo ich úplne vyliečiť. Každý, komu leží na srdci ...
Žiadne iné potraviny nie sú tak harmonické a zdraviu prospešné, ako celé obilné zrná. Dokážu zabrániť civilizačným chorobám, alebo ich úplne vyliečiť. Každý, komu leží na srdci jeho zdravie a zdravie jeho detí, by mal svoju výživu založiť na obilninách. Cieľom tejto publikácie je sprostredkovať čitateľom základné vedomosti týkajúce sa zdravej výživy, liečivých účinkov a prípravy obilnín a strukovín. Môže poslúžiť ako počiatočná pomoc všetkým, ktorí sa chcú preorientovať na plnohodnotnú výživu.
119 Kč
skladem
Príroda vybavila človeka všetkým, aby mohol svoje telo od narodenia až do vysokého veku udržať zdravé. K tomuto je potrebné len málo. Najdôležitejšie sú prírodné potraviny. Tajomstvo ...
Príroda vybavila človeka všetkým, aby mohol svoje telo od narodenia až do vysokého veku udržať zdravé. K tomuto je potrebné len málo. Najdôležitejšie sú prírodné potraviny. Tajomstvo naplneného života je v správnej výžive, v spojení s dostatočným odpočinkom. V publikácii je uvedených vyše 100 najrozmanitejších receptov len na šaláty, ďalej šalátové zálievky a slávnostné jedlá. Kniha je inšpirujúcou príručkou pre všetkých tých, ktorí chcú urobiť niečo pozitívne pre svoje zdravie. Stačí len málo, len chcieť a vytrvať. Všetky recepty, rady a odporúčania vyskúšal sám autor na sebe a na tisíckach svojich pacientov - a funguje to!
191 Kč
skladem
V tejto praktickej knihe sú popísané účinky a dôležité látky čerstvých ovocných a zeleninových štiav. Dozviete sa, prečo je pitie čerstvých štiav pre naše zdravie mimoriadne význam...
V tejto praktickej knihe sú popísané účinky a dôležité látky čerstvých ovocných a zeleninových štiav. Dozviete sa, prečo je pitie čerstvých štiav pre naše zdravie mimoriadne významné a aký je rozdiel medzi šťavou a celými plodmi. Hlavnú časť publikácie tvorí popis štiav z jednotlivých druhov ovocia a zeleniny a ich kombinácie pre liečby rôznych neduhov a ochorení.
215 Kč
skladem
Ako dlhšie žiť a lepšie sa cítiť.
Ako dlhšie žiť a lepšie sa cítiť.
108 Kč
skladem
...
Láska je korením života. Toto prirovnanie som použila na úvod z jedného veľmi pragmatického dôvodu: porovnať dôležitosť lásky v živote človeka s dôležitosťou korenín v potrave. Veď nech by sme mali jedlo pripravené podľa všetkých fyziologických, medicínskych, racionálnych a neviem akých zásad, mohlo by byť akokoľvek plnohodnotné vo svojom zložení, málo by pre nás znamenalo, ak by nemalo svoje aromatické a chuťové vlastnosti. Širokú škálu chutí a pestrosti jedál nám poskytujú práve koreniny. A nielen to. Tým, že koreniny obsahujú tiež ďalšie zložky, napríklad enzýmy, vitamíny, éterické oleje, glykozidy, alkaloidy, minerálne látky, rôzne kyseliny a horčiny a mnoho iných ešte nepreskúmaných látok, pôsobia na náš organizmus oživujúco, regulujú trávenie, pôsobia ako katalyzátory a v nemalej miere pôsobia ako liek. O ich dôležitosti svedčí aj to, že ľudia od praveku až do dnešných čias, od Ameriky až po Ďaleký východ, poznali a používali koreniny. Už naši predkovia poznali rôzne bylinky, ktoré pridávali k jedlám. Mnohé druhy korenia sa k nám dostali pričinením moreplavcov a doniesli k nám exotický nádych cudzích krajín. Tešili sa veľkej obľube a boli veľmi vzácne. Cesta za korením, samozrejme aj snaha obchodníkov zvýšiť svoje zisky, bola pravdepodobne jednou z hlavných príčin Kolumbovej cesty na západ. Krištof Kolumbus síce nedoplával do Indie, ale objavil pre Európanov Ameriku. To sa ale nikdy nedozvedel. Do smrti ho však mrzelo, že nepriviezol spoza mora korenie. Obchod s korením sa postupne stával veľmi dôležitým a výnosným. Našťastie doba, keď sa niektoré druhy orientálneho korenia doslova vyvažovali zlatom a mohli si ich dovoliť len šľachtici a bohatí mešťania, patrí dávno minulosti. Dnes je situácia skôr opačná. Nielenže sú rôzne koreniny dostupné každému, ale súčasný potravinársky priemysel dokáže nahradiť rôzne koreniny syntetickými dochucovadlami. Najlepšie jedlá svetových kuchýň však naďalej vďačia za svoju chválu predovšetkým dokonalej znalosti všetkých kúziel a tajomstiev zachádzania s korením a bylinkami. Vydajme sa preto na exkurziu za najznámejšími koreninami do ich pôvodnej vlasti.
143 Kč
skladem
Každý člověk touží být krásný, štíhlý a především zdravý. Manželé Zlatošovi se již více než dvacet let věnují lidem s nadváhou, pohybu a optimalizaci výživy a životosprávy...
Každý člověk touží být krásný, štíhlý a především zdravý. Manželé Zlatošovi se již více než dvacet let věnují lidem s nadváhou, pohybu a optimalizaci výživy a životosprávy. Kniha vás naučí dosáhnout optimální kondici bez pomoci trenéra, v pohodlí domova. Najdete v ní řadu zdravých a chutných receptů. Dozvíte se, že zdravě jíst neznamená jíst jen zeleninu, ale naopak kvalitní slanina, máslo, vejce vám prospějí lépe než chemicky upravené „hubené“ potraviny. Zlatošovi se snažili spojit své dlouholeté zkušenost a nejnovější poznatky z oblasti výživy, pohybu a životosprávy s konkrétními cviky a recepty. Teprve když sladíte správnou životosprávu, výživu, pohyb a srovnáte si myšlenky, vyhnete se jojo efektu, trvalým následkům na zdraví z nesmyslných diet a připravíte si cestu k vysněné postavě, zdravé štíhlosti a celkové pohodě na celý život.
523 Kč
Jak se dobře najíst, neublížit si — a hlavně se nezbláznit. Stačí otevřít sociální sítě nebo oblíbený časopis a už se na nás hrnou stravovací doporučení nebo zaručené dietní...
Jak se dobře najíst, neublížit si — a hlavně se nezbláznit. Stačí otevřít sociální sítě nebo oblíbený časopis a už se na nás hrnou stravovací doporučení nebo zaručené dietní triky. Snídejte takto, pijte tolikrát denně, nesnídejte vůbec, cukr je zlo, káva je dobro, ale jen v určitou denní dobu, sklenka vína denně prospěje nebo taky možná uškodí. Každý člověk si přitom od změny stravovacích návyků slibuje něco jiného — někdo chce zhubnout, jiný zase nabrat svaly, spousta lidí dietou řeší své zdravotní problémy a ještě více jich chce prostě zkusit žít podle posledních trendů. Jak se v nich ale vyznat, když je jich tolik a stále přibývají další a další? Mýty na talíři od uznávaného vědce a odborníka na výživu Tima Spectora tyto módní diety a trendy jeden po druhém rozebírají a ukazují, že za nimi často spíše než věda stojí marketing, lidové pověry nebo vládní programy. O jídle bychom proto měli přemýšlet jinak než ve formě striktních pravidel či zázračných triků — stravování je pro člověka daleko důležitější, než se může zdát.
419 Kč
Vynikající autorka knihy Přirozená strava našich předků představuje novou, revoluční zprávu pro naše zdraví: jezte tuk, abyste jej dobře spálili. V knize Přirozená strava našich pře...
Vynikající autorka knihy Přirozená strava našich předků představuje novou, revoluční zprávu pro naše zdraví: jezte tuk, abyste jej dobře spálili. V knize Přirozená strava našich předků – 2. díl vysvětluje odbornice na paleo dietu a známá výživová poradkyně Nora Gedgaudasová výhody ketonové diety (nebo diety spalování tuků), která odvrátí váš metabolismus od závislosti na cukru a promění jej na spalování zdravých tuků. Četné studie z posledních let vyvrátily negativní kampaň proti nasyceným tukům a cholesterolu. Ged¬gaudasová zde objasňuje, proč tukům neříkáme „ne, ne“, ale naopak „ano, ano“ – pokud víme, které tuky máme konzumovat. Ve své přístupné, velmi živě napsané knize, také přináší praktický plán jídelníčku a recepty. Kniha Přirozená strava našich předků – 2. díl nám vysvětluje, jak nás ketonová dieta přinutí přijímat celkově méně kalorií a přitom se dobře cítit, lépe vypadat, jasně myslet a déle žít.
466 Kč
rozebráno
Ak sme v spojení so svojou dušou, môžeme jesť, čo chceme, pokiaľ to podporuje naše spojenie s božstvom. V tejto knihe nájdete množstvo veľmi užitočných informácií a rád ohľadne toho...
Ak sme v spojení so svojou dušou, môžeme jesť, čo chceme, pokiaľ to podporuje naše spojenie s božstvom. V tejto knihe nájdete množstvo veľmi užitočných informácií a rád ohľadne toho, ako sa stravovať zdravo. Nachádza sa tu aj zoznam predajní biopotravín na Slovensku.
375 Kč
Kniha vás zrozumiteľnou a príťažlivou formou zoznámi s piatimi typmi ľudí, ktorí zodpovedajú piatim typom látkovej výmeny podľa čínskej náuky o stravovaní. Zistíte, aký ste typ, a d...
Kniha vás zrozumiteľnou a príťažlivou formou zoznámi s piatimi typmi ľudí, ktorí zodpovedajú piatim typom látkovej výmeny podľa čínskej náuky o stravovaní. Zistíte, aký ste typ, a dozviete sa, ako byste sa mali stravovať, aby vám výživa pomohla žiť vyrovnane, zdravo a spokojne. Okrem teórie tu nájdete množstvo receptov z našich surovín.
375 Kč
Jsou města pouze betonovou pouští zahlcenou výfukovými plyny a se psími výkaly na každém rohu? Ani náhodou! Stranou od nákupních center a hlavních tříd je možné v každém městě obj...
Jsou města pouze betonovou pouští zahlcenou výfukovými plyny a se psími výkaly na každém rohu? Ani náhodou! Stranou od nákupních center a hlavních tříd je možné v každém městě objevit překvapivě zdravé poklady rostlinné říše. Stačí jen najít odvahu a začít hledat. V této knize vám představíme volně rostoucí jedlé rostliny, na které lze narazit nejen v přírodě, ale i na zastavěných plochách. Naleznete zde také nejrůznější důležité tipy, kdy bylinky sbírat, kdy sklízet plody a jak to všechno zpracovávat. Vydejte se objevovat jedlou přírodu ve svém okolí! Lokální a sezonní plodiny: Zatímco avokáda, godži či kešú oříšky k nám putují přes půl zeměkoule, chutné ovoce a rostliny s mnoha výživnými látkami můžete najít téměř po celý rok hned za humny – a bez plastových obalů. Mnohem zdravější než populární superpotraviny: Volně rostoucí ovoce a plané bylinky obsahují mnohem více zdraví prospěšných látek než ovoce a zelenina ze supermarketu, a předčí dokonce i řadu exotických superpotravin! Díky sklizni ušetříte a ještě si uděláte radost: Nemusíte chodit nikam daleko, a přesto můžete obohatit svůj jídelníček, posílit vazbu s bezprostředním okolím a přitom trávit čas na čerstvém vzduchu. Na německé platformě mundraub.org si registrovaní sběrači volně rostoucích plodin vyměňují informace o naleziš¬tích, pořádají společná vysazování a sklizně a vzájemně se od sebe učí. Tato platforma tak slouží jako inspirace, jak myšlenku společného vlastnictví rozšířit i do jiných oblastí života. Sběr volně rostoucích plodin vám udělá radost a obohatí váš život o zážitky z přírodního kulinářství. V Česku funguje podobně platforma na-ovoce.cz. Sklízet a sbírat divoce rostoucí pochoutky ve městě zní téměř určitě paradoxně, ale v praxi se s nimi možná setkáte takřka všude – stačí se jen pozorně dívat kolem sebe! A nejlepší na tom je, že sesbírané plané rostliny nepotřebují plastové obaly ani dlouhou přepravu, že obsahují mnohem více životně důležitých látek než běžná zelenina ze supermarketu a že vás nic nestojí.
104 Kč
Veľmi zaujímavý pohľad na to, ako jeme a vôbec ako vnímame tému jedla, stravy a váhy. Populárna autorka Lise Bourbeau je známa skúmaním súvislostí medzi naším telom a našou psychikou....
Veľmi zaujímavý pohľad na to, ako jeme a vôbec ako vnímame tému jedla, stravy a váhy. Populárna autorka Lise Bourbeau je známa skúmaním súvislostí medzi naším telom a našou psychikou. Rozpracovala systém tzv. piatich základných zranení duše, ktoré ovplyvňujú takmer všetko v našom živote, pokiaľ sa nimi nezačneme zaoberať a nevyliečime ich. Aj poznatky a rady v tejto knihe vychádzajú z teórie piatich zranení. Dozviete sa tu, ako vaša individuálna povaha a minulosť ovplyvňuje váš prístup k jedlu. Ak máte problém s nadváhou, začnete ho chápať inak než len v súvislosti s množstvom jedla. Zistíte, akým spôsobom sa kontrolujete (alebo vám chýba sebakontrola), uvedomíte si, ako sa stravujete, naučíte sa vidieť súvislosť medzi svojím systémom stravovania a vašimi emóciami, myšlienkami aj duchovným životom, a snáď sa naučíte lepšie načúvať vlastným potrebám, aby ste boli nielen zdraví a pekní, ale mali radi a prijali seba samých takých, akí ste.
223 Kč
rozebráno
Kniha Jídlo jako šance ukazuje, jak spojit umění, výživu a požitek, jak aktivovat pozitivní přístup k životu, a tím upevnit zdraví. Ruediger Dahlke v ní shrnuje své více než třicetil...
Kniha Jídlo jako šance ukazuje, jak spojit umění, výživu a požitek, jak aktivovat pozitivní přístup k životu, a tím upevnit zdraví. Ruediger Dahlke v ní shrnuje své více než třicetileté zkušenosti lékaře a názorně ukazuje, co se skrývá za pojmy ”vyváženost”, ”plnohodnotnost”, ”rovnováha zásad a kyselin” a ”výživa podle typu”. Kniha nabízí přehled o různých formách výživy - od dělené stravy přes vegetariánství až po pránickou výživu , analyzuje různé diety a popisuje, jak mohou jednotivé potraviny ovlivnit naše tělo a jeho zdraví. Tyto obsáhlé základní vědomosti jsou doplněny praktickými radami a rozmanitými recepty, které potěší nejen naše patro..
407 Kč
Známy ruský lekár a liečiteľ si je vedomý toho, že dnes existuje obrovské množstvo kníh o výžive. Pokúsil sa teda dať dokopy najdôležitejšie všeobecné princípy, ktorými by sme sa ...
Známy ruský lekár a liečiteľ si je vedomý toho, že dnes existuje obrovské množstvo kníh o výžive. Pokúsil sa teda dať dokopy najdôležitejšie všeobecné princípy, ktorými by sme sa mali riadiť, ak chceme zdravo jesť a byť zdraví. Patrí k nim jesť pokojne a pomaly, jesť len čerstvé a čerstvo pripravené jedlá, na ktoré máte práve chuť, a len vtedy, keď ste hladní, pričom po prvých pocitoch nasýtenia treba s jedlom skončiť.
330 Kč
”Průkopnický lékař a uznávaný autor knihy Jak vaše tělo volá po vodě (Your Body’s Many Cries for Water) ukazuje na základě více než dvacetiletého klinického a vědeckého výzkumu ...
”Průkopnický lékař a uznávaný autor knihy Jak vaše tělo volá po vodě (Your Body’s Many Cries for Water) ukazuje na základě více než dvacetiletého klinického a vědeckého výzkumu funkce vody v těle, jak voda dokáže pomoci při obrovském množství zdravotních problémů. Upravením příjmu tekutin a soli můžete léčit a předcházet řadě nemocí, vyhnout se užívání drahých léků na předpis a těšit se plně obnovenému zdraví. Poznejte, jak důležitou roli hraje voda při následujících i mnoha dalších zdravotních potížích a onemocněních: ONEMOCNĚNÍ SRDCE A MOZKOVÁ MRTVICE – voda je nepostradatelným pomocníkem v prevenci ucpávání arterií v srdci a mozku INFEKCE – voda může zvýšit účinnost imunitního systému při boji s infekcemi a rakovinotvornými buňkami DEPRESE – voda napomáhá tělu přirozeně doplňovat přísun neurotransmiteru serotoninu PORUCHY SPÁNKU – voda je nezbytná k vytváření přirozeného spánkového regulátoru, melatoninu NEDOSTATEK ENERGIE – v každé tělesné buňce generuje voda elektrickou a magnetickou energii, a tak zajišťuje přirozený přísun energie ZÁVISLOST – voda může pomoci odstranit závislost na kofeinu, alkoholu a některých drogách OSTEOPORÓZA – voda podporuje pevné utváření kostí LEUKÉMIE A LYMFOM – voda normalizuje systémy krvetvorby, které mohou napomáhat při prevenci mnoha forem rakoviny PORUCHA POZORNOSTI – v dostatečně hydratovaném mozku je zajištěn neustálý přísun energie pro vtištění nových informací do paměťových buněk.”
404 Kč
...
” Nora Gedgaudas nás v této knize seznámí s přirozeným a zdravým způsobem života našich pradávných předků v době před rozvojem zemědělství a se zjištěním antropologů, že s nástupem zemědělství se zhoršila naše tělesná stavba a zdraví, začali jsme trpět častějšími vrozenými vadami, zubním kazem, podvýživou a řadou nejrůznějších chorob. Názorně nám ukáže, jak naše současná strava s vysokým obsahem sacharidů a nízkým příjmem tuků je na hony vzdálená stravě pradávných lovců a sběračů, na kterou jsme geneticky naprogramováni a která obsahovala vysoké procento tuků a umírněné množství bílkovin, a vysvětlí nám, jak je tato naše moderní strava příčinou nejen nynější epidemie nadváhy, ale také nutkavých chutí na nezdravé potraviny, poruch nálady, kognitivních problémů a „ civilizačních chorob “ – například rakoviny, osteoporózy, metabolického syndromu (inzulinové rezistence), srdečních chorob a duševních onemocnění. Na základě nejnovějších objevů o podstatě stravy lovců a sběračů a rozsáhlých znalostí z oblasti evoluční fyziologie, biochemie, metabolismu, výživy a chronických a degenerativních chorob nám Nora ukazuje holistický životní styl pro dosažení opravdového tělesného i duševního zdraví a dlouhověkosti. Vysvětlí nám, jak je naše tělo z fyziologického hlediska nastaveno a jak potřebuje přijímat zvýšené množství tuků, umírněné množství bílkovin a pouze minimální množství sacharidů, a jak důležitou roli v naší stravě hrají omega-3 mastné kyseliny, jež jsou zcela nezbytné pro zdravou funkci naší nervové soustavy a mozku. Podrobně se také zabývá výživovými problémy, které se mohou pojit s konzumací obilovin, lepku, sóji, mléčných výrobků a škrobnaté zeleniny, doporučí nám nejvhodnější tuky a oleje pro naše zdraví a ukáže nám, kterým tukům a olejům je naopak nejlepší se vyhýbat. V další části knihy se pak dozvíte o důležitosti vitamínu D při léčbě rakoviny a prevenci chorob, o tom, jak významnou roli mají nasycené tuky a cholesterol pro naše tělo a jak strava ovlivňuje naše duševní zdraví, paměť, kognitivní funkce, hormonální rovnováhu a stárnutí buněk. Tato kniha vám díky názorným a srozumitelným pokynům, receptům a konkrétním výživovým doporučením předkládá dlouhodobě udržitelné strategie pro moderní přístup ke stravování a cvičení, který vychází z přirozené stravy našich předků a který vám pomůže zmírnit stres a úzkost, zhubnout, zkvalitnit svůj spánek a zlepšit svou náladu, zvýšit hladinu energie, posílit imunitu, zlepšit své duševní schopnosti, ušetřit peníze za nákup potravin a žít šťastněji a déle. ”
501 Kč
rozebráno
Mnoho lidí trpí po jídle různými obtížemi: průjmy, nadýmáním, nevolností, dýchacími potížemi, kožními problémy nebo rýmou. Příčinou může být nesnášenlivost histaminu, látk...
Mnoho lidí trpí po jídle různými obtížemi: průjmy, nadýmáním, nevolností, dýchacími potížemi, kožními problémy nebo rýmou. Příčinou může být nesnášenlivost histaminu, látky obsažené v některých potravinách. Druhé, aktualizované a doplněné vydání úspěšné publikace německého autora shrnuje jeho vlastní zkušenosti s histaminovou intolerancí a v podobě praktického rádce ukazuje, jak se těmto zdravotním obtížím vyhnout. Čtenáři v knize naleznou odpověď na zásadní otázky: Které potraviny jsou vhodné? Čemu se vyhýbat? Jak nalézt stejně dobré alternativy? Kniha obsahuje také recepty, které názorně ukazují, jak chutně vařit i bez histaminu.
315 Kč
rozebráno
Srdce a oběhová soustava a její souvislost s psychikou a zdravím člověka. Táto publikácia je plná najrôznejších receptov využívajúcich bylinky aj iné prírodné prostriedky, a to špec...
Srdce a oběhová soustava a její souvislost s psychikou a zdravím člověka. Táto publikácia je plná najrôznejších receptov využívajúcich bylinky aj iné prírodné prostriedky, a to špeciálne pri ťažkostiach, ktoré majú spoločné jedno: narušený obehový systém. Nájdete tu veľmi veľa možností, ako nájsť úľavu a liečiť najmä tieto choroby: vysoký alebo nízky tlak, ateroskleróza, problémy so srdcom, mŕtvica, infarkt, hemoroidy, zápcha, kŕčové žily, zápal žíl, bércové vredy, únava, nespavosť, depresia, stres, bolesti hlavy, ťažkosti so zrakom a očami, cukrovka, žlčníkové kamene. Okrem toho návody na očistu organizmu a hlavne pečene, či ako sa zbaviť parazitov. O každom ponúkanom prostriedku sa dočítate všeličo zaujímavé. Ako liek aj ako prevenciu, pre posilnenie zdravia sa dajú využívať aj mnohé, i menej známe byliny, rastliny, kvety, bobule, plody, ovocie a zelenina, orechy, čierna rasca, cesnak, ovos, kakao a čokoláda, oleje, kaše, šaláty a polievky. A zoznámite sa tu aj s takými nezvyčajnými možnosťami, akými je konzumácia mŕtvych včiel, chrobákov či nálevu z nich a prikladanie pijavíc.
300 Kč
Hlavnú časť tejto dnes už klasickej knihy jedného z prvých priekopníkov zdravej výživy tvorí popis štiav z jednotlivých druhov ovocia a zeleniny. Čitateľ sa dozvie, aký majú účinok a...
Hlavnú časť tejto dnes už klasickej knihy jedného z prvých priekopníkov zdravej výživy tvorí popis štiav z jednotlivých druhov ovocia a zeleniny. Čitateľ sa dozvie, aký majú účinok a kedy sú vhodné. Nasleduje 87 receptov: niektoré len na šťavu z jedného plodu, no ďalšie sa skladajú zo zmesi viacerých produktov (s uvedením vhodnej váhy v gramoch). Samostatná kapitola obsahuje abecedný zoznam rôznych chorôb a zdravotných ťažkostí, pri ktorých sa uvádzajú všeobecné informácie a rady, a potom vhodné liečivé šťavy. Záverečná časť prináša prehľadné tabuľky s údajmi o dôležitých látkach v konkrétnych ovocných plodoch a druhoch zeleniny. Vyššie uvedený obsah publikácie dopĺňajú ešte kapitoly na témy: zdravie, enzýmy, v akej forme je najlepšie konzumovať ovocie a zeleninu, prečo sú vhodné práve šťavy, koľko šťavy je dobré denne vypiť, nakoľko je vhodná varená strava a mlieko. Norman Walker, ktorý sa dožil pravdepodobne až sto rokov, bol totiž nadšeným vitariánom. O aké druhy štiav či aké plodiny sa vlastne jedná? Tu je niekoľko z nich: alfalfa, ananás, kapusta, uhorky, fenykel, ríbezle, zemiaky, šalát, cesnak, púpava, nektarinky, slivky, petržlen, rebarbora, šťaveľ, zeler, špenát.
325 Kč
V knize naleznete šokující objevy vědců z celého světa (například jakými zdroji disponuje lidský mozek, jaký je smysl energetického systému organizmu), přičemž většina z nich byla p...
V knize naleznete šokující objevy vědců z celého světa (například jakými zdroji disponuje lidský mozek, jaký je smysl energetického systému organizmu), přičemž většina z nich byla potvrzena i experimentálně a fyzikálně objasněna. Dozvíte se pravdu o filipínských léčitelích, o časoprostorových fenoménech i o biopoli.
300 Kč
Autor ukazuje, že pomocí očisty a správné výživy je možné obnovit normální stav krevního oběhu, dýchání, dále normalizovat činnost pohybového aparátu a nervového systému. Kniha o...
Autor ukazuje, že pomocí očisty a správné výživy je možné obnovit normální stav krevního oběhu, dýchání, dále normalizovat činnost pohybového aparátu a nervového systému. Kniha obsahuje různá doporučení k uzdravení netradičními metodami, cvičení, posilující obranné síly organizmu, metody, jak předcházet a zbavit se různých nemocí, očistné procesy a mnoho dalších užitečných rad. Pamatujte na jednu starodávnou moudrost: jsi-li nemocný, změň styl života. Jestliže to nepomohlo, změň stravu. Pokud nepomohlo ani to, jdi k lékaři. ve většině případů však stačí změnit stravu a organizmus se brzy začne sám regenerovat.
275 Kč
Stravování podle pěti elementů razí nové cesty. Do popředí staví energetické působení potravin a ukazuje, jak lze cíleně ovlivňovat tělesné a duševní aktivity, pocity i přístup ka...
Stravování podle pěti elementů razí nové cesty. Do popředí staví energetické působení potravin a ukazuje, jak lze cíleně ovlivňovat tělesné a duševní aktivity, pocity i přístup každého člověka k sobě samému a k ostatním. V čínské nauce o stravování neexistují žádné rigidní zákazy. Vaše stravovací zvyklosti se mění jednoduše tím, že více víte. logičnost systému pěti elementů umožňuje hlubší pochopení jednostranných a zdraví škodlivých zvyklostí a otevírá nové cesty k dobrému pocitu a radosti ze života.
223 Kč
...
V knize Život bez pšenice, bestselleru číslo jedna na žebříčku The New York Times, se s námi doktor William Davis podělil o své provokativní odhalení, že pšenice je suverénně největším původcem současné epidemie obezity a spousty dalších zdravotních problémů a že její vyloučení z jídelníčku je klíčem nejen k rychlému obnovení zdraví, ale také k jeho zajištění v budoucnu. S titulem ?? Život bez pšenice: Deník pro každodenní praxi se čtenáři dostává do rukou nezbytný nástroj, s jehož pomocí může zmapovat svoji cestu vstříc životu bez pšenice a zbavit se nadobro břišního tuku. Obsahuje stěžejní zásady, o nichž je řeč zejména v první knize, návrh týdenního menu a také řadu tipů, jak tuto zdravou životosprávu dodržet. V tomto elegantně navrženém deníku se čtenáři nabízí všechen prostor, který potřebuje k zaznamenání svých oblíbených bezpšeničných pokrmů, jakož i pokroků při odbourávání pšenice ze života a stravy.
52 Kč
rozebráno